La Borsa de Treball de la Terra Alta va néixer l’any 2004 amb l’objectiu de millorar els recursos per a la recerca de feina i complementar el servei d’autoocupació existent al Consell Comarcal. Des de llavors, el nombre d’inscrits com a demandants de feina ha anat augmentant progressivament i, de la mateixa manera, el nombre d’ofertes publicades per empreses del territori.

Així mateix des de l’Oficina Jove, lloc on s’ubica la Borsa de Treball, també s’ofereix el Servei d’Orientació Ocupacional, que proporciona informació, assessorament i acompanyament als usuaris fins a la seva inserció laboral o millora de feina, i que consisteix principalment en donar suport a la gent que s’acosta a l’Oficina Jove a confeccionar el seu currículum, a fer recerca de feina per internet o a informar-se sobre les formacions al seu abast.

Actualment hi ha un total de 3.031 persones donades d’alta a la Borsa de Treball que reben periòdicament les ofertes que es publiquen, els cursos que s’organitzen al territori i el butlletí jove mensual amb continguts vinculats a la millora de l’ocupabilitat, programes d’inserció i la Garantia Juvenil, entre altres. 

Aquest passat 2017 però, ha estat un any excepcional en quant al nombre d’ofertes publicades, gairebé duplicant-se a les de l’any anterior. Si l’any 2016 van ser 82, el 2017 han estat 158, una xifra rècord des de la posada en funcionament de la borsa. Aquest fet es degut en part a la confiança que les empreses locals tenen amb el servei i també a la diversificació dels canals de difusió, des de les cartelleres físiques fins a la pàgina web, renovada completament l’any 2016, i les xarxes socials com Facebook i Twitter, que han ajudat a donar a conèixer la Borsa de Treball fora de l’àmbit comarcal. De fet, un 55% de les ofertes publicades han estat d’empreses situades a la comarca i un 45% de fora, de les quals la meitat eren de la resta de les Terres de l’Ebre.

Pel que fa al sectors d’activitat, ha estat la indústria qui ha liderat el nombre d’ofertes amb un total 38, seguida pel sector de l’hostaleria amb 33 i el comerç i serveis a la comunitat amb 22 i 20 respectivament. Es pot destacar que s’han ocupat 41 llocs de treball a Gandesa, 19 a Batea i 14 a Arnes, entre altres, fins arribar a un total de 117 insercions.

De les persones inscrites durant el 2017, un total de 301, el 77% són de les Terres de l’Ebre, meitat de la Terra Alta i l’altra meitat del Baix Ebre, la Ribera d’Ebre i el Montsià. És important remarcar que el 34% del total han cursat cicles formatius i el 27% tenen estudis universitaris.

Per segon any consecutiu l'Oficina Jove de la Terra Alta presenta el concurs SALUT I JOVES, en el marc del projecte "Tardor Jove Saludable". La finalitat d'aquest és trencar amb els mites més arrelats sobre diverses temàtiques relacionades amb l'àmbit de la salut per tal de prevenir conductes de risc entre la gent jove de la comarca. Aquest any les preguntes han estat elaborades a partir dels temes que l'any passat van causar més confusió.

Participants:
Obert als joves entre 14 i 35 anys empadronats a la comarca de la Terra Alta.

Procediment participatiu:
El concurs consisteix en 15 preguntes d’opció dicotòmica (cert/fals) sobre temes referents a la salut jove amb l'objectiu de desmuntar mites sobre el consum de drogues i altres addiccions, la violència de gènere, les malalties de transmissió sexual i els trastorns de conducta alimentària. Entre totes les persones que hagin encertat correctament les 15 preguntes es realitzarà un sorteig mitjançant una aplicació que, de forma aleatòria, escollirà la persona guanyadora. Només es podrà participar una vegada.

Termini:
L’aplicació restarà oberta des del 20 de novembre a les 10:00 hores, fins al 10 de desembre a les 15:00 hores. El resultat del guanyador/a es farà públic el 15 de desembre a través de les xarxes socials de l’Oficina Jove i es comunicarà a l’adreça electrònica i/o via telefònica a la persona guanyadora.

Premi:
El guanyador/a obtindrà dues entrades per anar a veure el partit de lliga entre FC Barcelona i el Girona FC al Camp Nou durant el mes de febrer de 2017.

Participa!!!

La convocatòria té l'objectiu d'incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació, beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, per tal de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques, durant un període de 6 mesos a jornada completa.

Les entitats sense ànim de lucre han de fer arribar el formulari de sol·licitud i la documentació annexa a través de Tràmits Gencat.

Les administracions locals tenen a la seva disposició el formulari de sol·licitud de subvenció i la informació per poder fer la tramesa electrònica a la Plataforma EACAT. Es farà buscant el programa a través de la pestanya “Tràmits”>”Catàleg de tràmits”.

Ja tenim aquí el II Cap de Setmana de l'Esport a la Terra Alta! 📣🎾🚴‍♀

En el marc del projecte "Tardor Jove Saludable" per segon any consecutiu hem organitzat, conjuntament amb l'empresa Qualiesport, diverses activitats esportives gratuïtes per fomentar l'esport a la comarca.

Divendres dia 17 de novembre

Ens visitarà Xesco Espar, especialista en planificació esportiva, coaching esportiu, control emocional i motivació. La conferència titulada "Jugar des del cor: 7 idees per mirar al futur amb optimisme” anirà dirigida a esportistes, entrenadors i a totes aquelles persones que tinguin interès per l’esport i la vida saludable. 
Lloc: Casal de joventut de Gandesa.
Horari: de 19:30 a 21:00 hores.

 

Dissabte dia 18 de novembre

Juntament amb l’empresa Montsport, realitzarem una Cursa d’Orientació Amateur, on les persones participants (individualment o amb grups de màxim quatre persones) hauran de buscar una sèrie de punts marcats en un mapa en el menor temps possible. 
Lloc: Àrea Recreativa de La Franqueta, Horta de Sant de Joan.
Horari: de 10:30 a 13:00 hores.
Cal inscriure’s prèviament!

El mateix dia, per la tarda, organitzarem tot un seguit de partits de pàdel, tant per a aquelles persones que ja domineu l’esport com pels que encara no l’heu practicat mai. No fa falta que us apunteu per parelles i el material anirà a càrrec de l’organització. 
Lloc: Pàdel Gandesa
Horari: de 16:00 a 17:00 hores.

 

Diumenge dia 19 de novembre

Recorrerem un tram de la Via Verda amb bicicleta. El recorregut serà de Bot al Pinell de Brai i tornar, aproximadament uns 18km de ruta amb avituallament a la Fontcalda. 
Lloc d’inici i finalització: Antiga estació de tren de Bot.
Horari: de 10:00 a 13:00 hores.
Cal inscriure’s prèviament!

 

IMPORTANT:

- Totes les d’activitats són gratuïtes.
- Hi haurà obsequis per a tots/es els participants.
- Cal apuntar-se prèviament (cursa d’orientació i bicicletada) via correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) o bé via WhatsApp (660009635).

 

La 3a Trobada d’Associacions Juvenils, Entitats i Grups Culturals de la Terra Alta “JovenTActiu”, la qual s’havia de celebrar el proper dissabte 29 de juliol a Horta de Sant Joan, queda anul·lada. S’està valorant la possibilitat de buscar una nova data per a la tardor. En el cas que així fos us mantindrem informats. Gràcies per la comprensió.

Agenda d'activitats

Dis Abr 21 @ 8:00AM - 05:00PM
Cotxes Bojos (Horta de Sant Joan)

Facebook

Twitter