Des de l’Àrea de Joventut i l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Terra Alta, juntament amb altres agents del Departament d'Ensenyament i de Salut, hem dissenyat una jornada formativa per a professionals que treballen amb joves a la comarca de la Terra Alta per al proper dilluns dia 22 d'octubre de 2018.

L'objectiu d'aquesta proposta formativa és reflexionar sobre la pròpia idea que tenim dels adolescents i joves, identificar estratègies per afavorir l’acció tutorial i generar un espai de coneixement compartit que sigui dinàmic i fomenti el treball en xarxa.

La jornada anirà dirigida per l'educador social Fran Rojas, d'Educació + Humor.     

Programació:

09.15 Benvinguda i lliurament dels materials

09.25 Inauguració de la jornada a càrrec de Carles Luz, president del Consell Comarcal

09.30 Dinàmica: pujar a l’escenari

10.30 Activitat pràctica: adolescents i joves avui

11.15 Pausa-cafè

11.45 El cervell adolescent

12.30 Allò que ens preocupa dels joves

12.45 Dinàmica de re-connexió

13.00 Joves en positiu

14.00 Estratègies d’aprenentatge

14.20 Cloenda

 

INSCRIPCIÓ

 

Des de la Direcció General de Joventut, juntament amb la Secció d'Iniciatives per al Treball del Servei d’Entitats d’Economia Social i Autoempresa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de les diferents demarcacions, realitzaran xerrades informatives sobre la convocatòria de subvencions per l'autoocupació de persones joves inscrites al programa de Garantia Juvenil.

Aquestes sessions estan adreçades tant a persones joves com a professionals que estiguin interessats en conèixer la convocatòria i els seus requisits.

 

Les sessions informatives a les Terres de l’Ebre tindran lloc:

 • Dijous, 20 de setembre de 2018 a les 11h a l’Oficina Jove del Baix Ebre (inscripcions a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

 

Per tercer any consecutiu, des de l’Oficina Jove de la Terra Alta presentem el Cap de Setmana de L’Esport. Amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva i els valors de l’esport entre el jovent de la comarca, hem organitzat tot un seguit d’activitats gratuïtes durant el cap de setmana del 10 i 11 de novembre.

El dissabte dia 10, a les 11.00 hores, durem a terme una masterclass de ioga a la Fontcalda a càrrec de Cristina Gómez. Posteriorment, sobre les 12.30 hores, la Montse Pallarés, dietista i nutricionista esportiva, ens prepararà un brunch saludable i ens explicarà la importància de l’alimentació per al rendiment esportiu.

El mateix dia per la tarda, a les 19.00 hores, rebrem la visita de Núria Picas, una de les figures mundials de les curses de muntanya en categoria femenina. La Núria ens oferirà una conferència titulada “Núria Picas i una vida” on, a partir del repàs e la seva trajectòria professional, ajudarà qualsevol que l’escolti a acostar-se una mica més als seus somnis. La conferència es durà a terme al Casal de Joventut de Gandesa.

L’endemà, el diumenge dia 11, recorrerem el Parc Natural dels Ports fent-hi una excursió fins les Roques de Benet. La ruta de senderisme, guiada per l'associació esportiva Cara Nord, s’iniciarà des de la Plaça de Catalunyta d’Horta de Sant Joan a les 9.00 hores i tindrà una durada aproximada de quatre hores. A la tornada, visitarem el “Mas de Burot”, que ha estat reformat recentment.

Totes les activitats són gratuïtes i que hi haurà obsequis per a tots/es els i les participants.

Us hi esperem! 

Des del SAI de la Terra Alta, juntament amb d’Oficina Jove, es vol promoure la participació dels joves de les Terres de l’Ebre en la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, que aquest 2018 tindrà lloc a Gandesa el dissabte dia 30 de juny.

Amb la col·laboració de l’Associació LGTBeBre, s’ha impulsat un concurs de microrelats a la xarxa social Twitter amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu. Durant els actes de celebració es donaran els premis a les persones guanyadores, després d’haver seleccionat la piulada més original mitjançant un jurat i la piulada més ben valorada pel públic a través de votació popular.

BASES DE PARTICIPACIÓ:

Objectiu

En motiu de la diada de l’orgull LGTBI, l’Oficina Jove i el SAI de la Terra Alta convoquen la primera edició del concurs de microrelats a través de la xarxa social Twitter amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu i promoure l’ús de la llengua catalana, tot creant microrelats originals i diferents a través del Twitter.

Condicions de participació

 • Els participants han de tenir entre 16 i 35 anys i han de ser residents a les Terres de l’Ebre.
 • Les piulades han de ser fetes en català.
 • Per participar en el concurs és necessari tenir un compte personal a la xarxa social Twitter (http://www.twitter.com).
 • No poden participar al concurs comptes d’institucions, entitats, organismes o col·lectius.
 • Els participants han de ser o fer-se seguidors del compte de Twitter de l’Oficina Jove de la Terra Alta @OJTerraAlta.

 

Procediment

 • El tema del concurs és “LGTBI”.
 • Els participants han de publicar una piulada (tuit), d’un màxim de 280 caràcters, que inclogui l’etiqueta #LGTBIrelats.
 • Entre totes les piulades participants, se seleccionarà la piulada guanyadora mitjançant un jurat.
 • Hi haurà una segona categoria on resultarà guanyadora la piulada que més “m’agrada” hagi aconseguit.
 • Els participants poden enviar tantes piulades com desitgin.
 • Les piulades presentades han de ser inèdites i originals i no poden haver estat presentades ni premiades en cap altre concurs.
 • L’organització es reserva el dret d’excloure del concurs les piulades que no s’ajustin a les característiques requerides, que puguin resultar ofensives pel seu contingut o si l’organització considera que poden ocasionar algun tipus de perjudici.
 • Si ho considera oportú, el jurat pot declarar desert algun dels premis.
 • El jurat estarà format per un representant de l’Oficina Jove de la Terra Alta, un representant del SAI de la Terra Alta i un membre de l’Associació LGTeBre.

 

Calendari

 • El període de participació és del 12 al 28 de juny, ambdós inclosos.
 • La comunicació pública dels guanyadors es farà el 29 de juny de 2018. Les piulades guanyadores es donaran a conèixer mitjançant els comptes de Twitter, Facebook i Instagram de l’Oficina Jove de la Terra Alta.
 • El lliurament de premis es farà el dia 30 de juny durant l’acte oficial de celebració del dia de l’orgull a les Terres de l’Ebre, que tindrà lloc a Gandesa a les 12:00h del migdia.

 

Premis

Els premis per als guanyadors són els següents:

 • Premi jurat: càmera esportiva 4k Ultra HD + Pack LGTeBre
 • Premi votació popular: rellotge interactiu + Pack LGTeBre
 • Els premis no poden ser objecte de canvi, alteració o compensació a petició del concursant, i tampoc no es poden substituir per diners.

 

Difusió i drets de propietat intel·lectual

 • Les persones interessades a participar en aquest concurs, pel simple fet de remetre les seves piulades, autoritzen a l’Oficina Jove i al SAI de la Terra Alta a fer-ne ús, explotació i difusió, amb relació a activitats promocionals i de publicitat del concurs, sense cap limitació temporal o territorial. En cas que l’organització vulgui fer ús de les obres presentades a concurs fora d’aquest àmbit, en sol·licitarà l’autorització a l’autor/a.
 • L’organització es reserva el dret de comunicar públicament el nom i els cognoms dels guanyadors, així com la possibilitat d’utilitzar-ne les piulades en totes les activitats relacionades amb el premi, o amb finalitats promocionals o publicitàries del concurs, sense que els guanyadors tinguin dret a rebre cap mena de contraprestació a canvi.

 

Acceptació tàcita de les bases i exempció de responsabilitats

 • La participació en el concurs comporta l’acceptació de totes les bases. Els enviaments i les piulades que no s’hi ajustin queden directament exclosos de la participació.

 

Protecció de dades de caràcter personal

Les dades personals dels participants estaran subjectes a les condicions de protecció de dades que regeixen les plataformes Twitter, Facebook i Instagram. L’Administració no intervé en cap cas en la relació que s’estableixi entre les persones concursants i les plataformes esmentades.

Agenda d'activitats

Dis Oct 20 @ 8:00AM - 05:00PM
Casament Reial (Gandesa)
Diu Oct 21 @ 8:00AM - 05:00PM
Casament Reial (Gandesa)
Dij Nov 01 @ 8:00AM - 05:00PM
Festa del Vi (Gandesa)
Div Nov 02 @ 8:00AM - 05:00PM
Festa del Vi (Gandesa)
Dis Nov 03 @ 8:00AM - 05:00PM
Festa del Vi (Gandesa)
Diu Nov 04 @ 8:00AM - 05:00PM
Festa del Vi (Gandesa)

Facebook

Twitter