Des de la Direcció General de Joventut juntament amb la Secció d'Iniciatives per al Treball del  Servei d’Entitats d’Economia Social i Autoempresa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de les diferents demarcacions realitzaran xerrades informatives sobre la convocatòria convocatòria de subvencions per l'autoocupació de persones joves inscrites al programa de Garantia Juvenil.

Aquestes sessions estan adreçades tant a persones joves com a professionals que estiguin interessats en conèixer la convocatòria i els seus requisits.

 

Les sessions informatives a les Terres de l’Ebre tindran lloc:

 • Dijous, 9 d’agost de 2018 a les 11h a l’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre (inscripcions a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)
 • Dijous, 20 de setembre de 2018 a les 11h a l’Oficina Jove del Baix Ebre (inscripcions a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

 

 

El Servei d’Atenció Integral (SAI), ubicat a l’Oficina Jove de la Terra Alta, té per objectiu garantir els drets del col·lectiu lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual (LGTBI) i convertir-se en un espai de referència, tal com marca la Llei catalana 11/2014, així com eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

S'estructura en tres línies d'actuació: la primera consisteix a informar sobre els recursos que poden disposar les persones LGTBI i assessorar sobre activitats; la segona es destina a l'atenció d'incidències que es pot trobar el col·lectiu a l'hora d'accedir a recursos o serveis, que no constitueixin delicte penal, infracció administrativa o tracte de discriminació en l'àmbit laboral; i, finalment, la tercera línia gestiona i tramita les denúncies per possibles discriminacions que puguin patir les persones LGTBI (agressions, amenaces, insults, denegació d'accés o discriminacions dins les relacions laborals d'àmbit privat o públic).

Des del SAI de la Terra Alta, juntament amb d’Oficina Jove, es vol promoure la participació dels joves de les Terres de l’Ebre en la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, que aquest 2018 tindrà lloc a Gandesa el dissabte dia 30 de juny.

Amb la col·laboració de l’Associació LGTBeBre, s’ha impulsat un concurs de microrelats a la xarxa social Twitter amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu. Durant els actes de celebració es donaran els premis a les persones guanyadores, després d’haver seleccionat la piulada més original mitjançant un jurat i la piulada més ben valorada pel públic a través de votació popular.

BASES DE PARTICIPACIÓ:

Objectiu

En motiu de la diada de l’orgull LGTBI, l’Oficina Jove i el SAI de la Terra Alta convoquen la primera edició del concurs de microrelats a través de la xarxa social Twitter amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu i promoure l’ús de la llengua catalana, tot creant microrelats originals i diferents a través del Twitter.

Condicions de participació

 • Els participants han de tenir entre 16 i 35 anys i han de ser residents a les Terres de l’Ebre.
 • Les piulades han de ser fetes en català.
 • Per participar en el concurs és necessari tenir un compte personal a la xarxa social Twitter (http://www.twitter.com).
 • No poden participar al concurs comptes d’institucions, entitats, organismes o col·lectius.
 • Els participants han de ser o fer-se seguidors del compte de Twitter de l’Oficina Jove de la Terra Alta @OJTerraAlta.

 

Procediment

 • El tema del concurs és “LGTBI”.
 • Els participants han de publicar una piulada (tuit), d’un màxim de 280 caràcters, que inclogui l’etiqueta #LGTBIrelats.
 • Entre totes les piulades participants, se seleccionarà la piulada guanyadora mitjançant un jurat.
 • Hi haurà una segona categoria on resultarà guanyadora la piulada que més “m’agrada” hagi aconseguit.
 • Els participants poden enviar tantes piulades com desitgin.
 • Les piulades presentades han de ser inèdites i originals i no poden haver estat presentades ni premiades en cap altre concurs.
 • L’organització es reserva el dret d’excloure del concurs les piulades que no s’ajustin a les característiques requerides, que puguin resultar ofensives pel seu contingut o si l’organització considera que poden ocasionar algun tipus de perjudici.
 • Si ho considera oportú, el jurat pot declarar desert algun dels premis.
 • El jurat estarà format per un representant de l’Oficina Jove de la Terra Alta, un representant del SAI de la Terra Alta i un membre de l’Associació LGTeBre.

 

Calendari

 • El període de participació és del 12 al 28 de juny, ambdós inclosos.
 • La comunicació pública dels guanyadors es farà el 29 de juny de 2018. Les piulades guanyadores es donaran a conèixer mitjançant els comptes de Twitter, Facebook i Instagram de l’Oficina Jove de la Terra Alta.
 • El lliurament de premis es farà el dia 30 de juny durant l’acte oficial de celebració del dia de l’orgull a les Terres de l’Ebre, que tindrà lloc a Gandesa a les 12:00h del migdia.

 

Premis

Els premis per als guanyadors són els següents:

 • Premi jurat: càmera esportiva 4k Ultra HD + Pack LGTeBre
 • Premi votació popular: rellotge interactiu + Pack LGTeBre
 • Els premis no poden ser objecte de canvi, alteració o compensació a petició del concursant, i tampoc no es poden substituir per diners.

 

Difusió i drets de propietat intel·lectual

 • Les persones interessades a participar en aquest concurs, pel simple fet de remetre les seves piulades, autoritzen a l’Oficina Jove i al SAI de la Terra Alta a fer-ne ús, explotació i difusió, amb relació a activitats promocionals i de publicitat del concurs, sense cap limitació temporal o territorial. En cas que l’organització vulgui fer ús de les obres presentades a concurs fora d’aquest àmbit, en sol·licitarà l’autorització a l’autor/a.
 • L’organització es reserva el dret de comunicar públicament el nom i els cognoms dels guanyadors, així com la possibilitat d’utilitzar-ne les piulades en totes les activitats relacionades amb el premi, o amb finalitats promocionals o publicitàries del concurs, sense que els guanyadors tinguin dret a rebre cap mena de contraprestació a canvi.

 

Acceptació tàcita de les bases i exempció de responsabilitats

 • La participació en el concurs comporta l’acceptació de totes les bases. Els enviaments i les piulades que no s’hi ajustin queden directament exclosos de la participació.

 

Protecció de dades de caràcter personal

Les dades personals dels participants estaran subjectes a les condicions de protecció de dades que regeixen les plataformes Twitter, Facebook i Instagram. L’Administració no intervé en cap cas en la relació que s’estableixi entre les persones concursants i les plataformes esmentades.

El Servei d’atenció Integral (SAI) de la Terra Alta és una prestació de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere que es va posar en funcionament a principis d'abril d'aquest 2018.

Aquest nou recurs està ubicat a l'Oficina Jove on el tècnic compartit, Marc Sampé, n'és el referent encarregat d'oferir el servei de sensibilització i informació per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia. El seu objectiu és donar resposta i consolidar-se com un referent local i comarcal LGBTI. La seva integralitat es construeix i es consolida amb el treball en Xarxa local, comarcal i territorial, en coordinació amb el teixit associatiu de Catalunya.

Dia Internacional contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia

El Dia Internacional contra la LGTBIfòbia commemora l’eliminació de l’homosexualitat per part de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de la llista de malalties mentals ara fa 28 anys, concretament  el 17 de maig de 1990. L’objectiu de la jornada és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGBTI i promoure la reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals que pateixen les persones per la seva condició sexual.

Des del SAI de la Terra Alta es va realitzar una sessió de formació al professorat de l'Institut Terra Alta durant la tarda del passat dimecres dia 16 de maig. La sessió, que va tenir una durada de dues hores, es va fer de forma conjunta amb l'EAP de la Terra Alta on hi van assistir una vintena de professionals de l'educació, entre ells, la coordinadora d'ESO i la psicopedagoga del centre.

La sessió estava dividia en dues parts. Per una banda, una més teòrica on s'establien els antecedents es diferenciava entre sexe, identitat, expressió de gènere i orientació sexual. I per l'altra banda, una altra on s'aprofundia en el bullying amb caràcter homofòbic i es presentaven diverses estratègies i recursos per fer-ne front i/o prevenció.

Cal destacar que durant aquest trimestre també s'han realitzat els tallers "Anomena-ho, existeix" a l'alumnat de 1r d'ESO de la comarca, tant a l'IES Terra Alta com a l'Institut-Escola Mare de Déu del Portal per tal de trencar tabús i combatre la discriminació de les persones per la seva condició sexual.

Agenda d'activitats

Sense events

Facebook

Twitter