Portal de Joventut del Consell Comarcal de la Terra Alta
joventut@joveterraalta.org - tel.977421659 - 660464700
Contacta amb nosaltresCurs teòric i pràctic configurat per adquirir els elements necessaris per capacitar primers actuants en la resolució de situacions d’emergència i problemes de salut que se'ns plantegen a la nostra vida diària.

Aquesta titulació atorga la certificació en coneixements en primers auxilis, segons el Decret 225/1996 de 12 de juny. En aquest s’indica, que l’ASI nivell 2 està adreçat a les persones que actuen en situació de risc o perill i que, per tant, la formació en ASI els és indispensable pel desenvolupament de la seva activitat:

- Membres del cos de mossos d'esquadra
- Personal dels cossos de policies locals
- Membres del cos de bombers de la Generalitat
- Personal dels serveis de prevenció i extinció d'incendis de les entitats locals
- Personal amb nomenament de bomber voluntari
- Personal habilitat com a bomber d'empresa
- Personal de salvament aquàtic
- Personal de salvament de muntanya i pister socorrista
- Guia instructor per l'Escola Catalana de l'Esport
- Tècnic d'esport base
- Tècnic d'esport
- Tècnic d'esport superior
- Personal socorrista voluntari i professional de la Creu Roja de Catalunya

El Decret 30/2015 de 3 de març, marca el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció que han d’adoptar els centres i activitats. Aquest indica quantes persones han d’estar formades en ASI i/o DEA en els centres o activitats marcats.

Els continguts de la part de Suport Vital Bàsic segueixen les Guies publicades per l’European Ressuscitation Council (ERC) i els de primers auxilis en les Directrius de la Federació
Internacional de Societats de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja (FICR). Ambdós documents es basen en l’estudi i en la evidència mèdica.

CRITERIS D'AVALUACIÓ
- Assistència al 80 % del curs.
- Prova d’avaluació ASI

REQUISITS DE L'ALUMNAT
- A partir de 16 anys i disposar del títol de graduat o graduada en educació secundària o el títol de graduat o graduada escolar.

--> INSCRIPCIONS <--

Els equips tècnics de les quatre Oficines Joves de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil a les Terres de l'Ebre (Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta) ens hem sumat a la campanya #ThoEstàsPerdent impulsada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), en col·laboració amb la Secretaria General de Esport i de l’Activitat Física del Govern de la Generalitat, l’Institut Català de les Dones (ICD) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

L’objectiu de la campanya és promoure una major presència de les dones esportistes als mitjans, contribuint així a avançar a cap a la plena igualtat, trencar estereotips socials i mediàtics respecte a l’esport femení i posicionar-lo com un contingut d’interès i capaç d’atraure grans audiències. També pretén consolidar en l’audiència, especialment en infants i adolescents, referents de l’esport femení, ja que massa sovint només tenen com a referents esportistes masculins.

La campanya #ThoEstàsPerdent  té el lema “Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle”. La iniciativa consta de diverses peces audiovisuals que han protagonitzat cinc esportistes d’elit: la medallista olímpica de natació Mireia Belmonte, la multicampiona del món de motociclisme Laia Sanz, la subcampiona de la Champions League femenina de futbol, Alexia Putellas, la tricampiona d’Europa i subcampiona olímpica de bàsquet Laia Palau i la rècord del món de pentatló i heptatló sub-18 Maria Vicente.

Per tal d’incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a les empreses situades en municipis rurals Leader de Catalunya i el retorn del talent jove en aquestes zones, obrim una nova convocatòria dels Ajuts al Pràcticum Odisseu. Si ets una empresa d’algun dels territoris rurals o un/a jove que estudia un grau o un màster oficial en alguna universitat del sistema universitari de Catalunya, participa-hi!

El Pràcticum Odisseu cofinança el 50% la realització de pràctiques de mínim 300 hores, entre el mes de maig i fins el 15 de setembre del 2020. Enguany, com a principal novetat és l’augment de la remuneració de l’estudiant que serà mínim de 6€/h (bruts), dels quals 3 seran subvencionats, respecte a les anteriors anualitats que la remuneració mínima era de 5€/h.

En aquesta edició comptem amb un augment de pressupost que implicarà la possibilitat d’oferir 82 ajuts, deu més que l’anualitat anterior. Les empreses poden presentar les ofertes de pràctiques fins el 24 de març de 2020, omplint una sol·licitud i presentant-la a través d’una instància genèrica a l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). Els i les joves interessades podran presentar les seves candidatures des del 26 de març i fins al 27 d’abril.

L’àmbit territorial del programa són tots els municipis de les comarques rurals Leader catalanes i el fan possible els 11 grups d’acció local, la xarxa de professionals de Joventut i ARCA. El grup coordinador és el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural). L’acció dels Ajuts al Pràcticum compta amb el suport organitzatiu i econòmic de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Secretaria d’Universitat i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i l’AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca.

Pots informar-te dels passos seguir a través del web http://www.odisseujove.cat/practicum/ajuts-odisseu-empreses/

A partir del divendres 7 de febrer, l'Oficina Jove de la Terra Alta ha iniciat un Servei de Mobilitat Internacional en col·laboració amb l'entitat Obre't Ebre, per tal d’acompanyar, assessorar i informar el jovent, els professionals i les entitats sobre pràctiques a l’estranger (tant remunerades com no remunerades), estades solidàries i de voluntariat, intercanvis internacionals de curta durada, projectes juvenils i formacions per a treballadores i persones de l’àmbit de la joventut. També es promouran intercanvis d’experiències entre entitats, formacions per a professionals i xerrades-tallers adreçats a joves.

Aquest servei s'ha posat en marxa a les quatre oficines joves a les Terres de l’Ebre (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta) que formen part de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), que és el conjunt de serveis de titularitat pública (oficines joves i punts d’informació juvenil) que faciliten l’accés a la informació, l’orientació i l’assessorament en diversos àmbits a totes les persones joves de Catalunya per afavorir-ne l’emancipació amb la promoció de serveis de treball, educació, salut, habitatge, mobilitat i cultura.

L’objectiu és obrir la mobilitat internacional als i les joves de les Terres de l’Ebre, en tant que es tracta d’un fenomen global i cada cop més freqüent, ja que les persones cada vegada més es mouen per treballar, formar-se ò simplement per tenir experiències personals diverses, sense que es tracti d’una opció per a una minoria privilegiada.

Obre’t Ebre és una entitat sense ànim de lucre creada per exvoluntaris europeus a Roquetes, amb 15 anys d’experiència en la gestió de programes de mobilitat internacional, que es troba en un moment estratègic de consolidació de les seves línies de treball, disposada i preparada a augmentar el nombre d’intercanvi amb antics i nous socis europeus.

El servei es prestarà de manera presencial itinerant amb el desplaçament periòdic del personal a cada oficina, garantint així el component de proximitat.

Amb aquest projecte de mobilitat internacional es pretén que el jovent adquireixi una gran riquesa i apoderament personals que, després del seu retorn, reverteixin en beneficis al territori. Alhora, també es promourà l’acolliment de persones joves treballadores i voluntaris internacionals d’altres indrets d’arreu del món, de manera que també és combatrà així el despoblament d’alguns municipis.

Facebook

Twitter