Portal de Joventut del Consell Comarcal de la Terra Alta
joventut@joveterraalta.org - tel.977421659 - 660464700
Contacta amb nosaltresSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

A partir del divendres 7 de febrer, l'Oficina Jove de la Terra Alta ha iniciat un Servei de Mobilitat Internacional en col·laboració amb l'entitat Obre't Ebre, per tal d’acompanyar, assessorar i informar el jovent, els professionals i les entitats sobre pràctiques a l’estranger (tant remunerades com no remunerades), estades solidàries i de voluntariat, intercanvis internacionals de curta durada, projectes juvenils i formacions per a treballadores i persones de l’àmbit de la joventut. També es promouran intercanvis d’experiències entre entitats, formacions per a professionals i xerrades-tallers adreçats a joves.

Aquest servei s'ha posat en marxa a les quatre oficines joves a les Terres de l’Ebre (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta) que formen part de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), que és el conjunt de serveis de titularitat pública (oficines joves i punts d’informació juvenil) que faciliten l’accés a la informació, l’orientació i l’assessorament en diversos àmbits a totes les persones joves de Catalunya per afavorir-ne l’emancipació amb la promoció de serveis de treball, educació, salut, habitatge, mobilitat i cultura.

L’objectiu és obrir la mobilitat internacional als i les joves de les Terres de l’Ebre, en tant que es tracta d’un fenomen global i cada cop més freqüent, ja que les persones cada vegada més es mouen per treballar, formar-se ò simplement per tenir experiències personals diverses, sense que es tracti d’una opció per a una minoria privilegiada.

Obre’t Ebre és una entitat sense ànim de lucre creada per exvoluntaris europeus a Roquetes, amb 15 anys d’experiència en la gestió de programes de mobilitat internacional, que es troba en un moment estratègic de consolidació de les seves línies de treball, disposada i preparada a augmentar el nombre d’intercanvi amb antics i nous socis europeus.

El servei es prestarà de manera presencial itinerant amb el desplaçament periòdic del personal a cada oficina, garantint així el component de proximitat.

Amb aquest projecte de mobilitat internacional es pretén que el jovent adquireixi una gran riquesa i apoderament personals que, després del seu retorn, reverteixin en beneficis al territori. Alhora, també es promourà l’acolliment de persones joves treballadores i voluntaris internacionals d’altres indrets d’arreu del món, de manera que també és combatrà així el despoblament d’alguns municipis.

Facebook

Twitter