Portal de Joventut del Consell Comarcal de la Terra Alta
joventut@joveterraalta.org - tel.977421659 - 660464700
Contacta amb nosaltresSubmit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

El consum de drogues és un fenomen latent en el qual existeix molta desinformació i molts mites. A la Oficina Jove et podem donar informació objectiva, veraç i contrastada sobre efectes i riscos, consum responsable, reducció de riscos…

Si decideixes consumir:

-        Elegeix per tu mateix si vols prendre’n i no et deixis pressionar. Deixa gaudir els altres de la seva pròpia llibertat, són autònoms per decidir què fer.    

-        Tingues present que les drogues, quan tens dificultats personals, depressió, estrès, etc. no són la solució al problema, sinó que poden suposar una intensificació dels mateixos.

-        Quan s’ha d’estudiar o treballar és altament recomanable no consumir drogues, ja que aquestes limiten les capacitats motores i intel·lectuals.

-        El consum de droga pot desembocar en canvis al cervell (convulsions, agressions, pèrdua de memòria o danys cerebrals, etc.), efectes perjudicials respiratoris (asma o càncer de pulmó), efectes cardíacs greus (arrítmica, atacs al cor i venes col·lapsades).

-        Prendre drogues durant l’embaràs pot tenir conseqüències molt greus que poden portar a l’avortament, el part prematur o problemes de conducta.  

-        Tingues en consideració que, si prens drogues, la relació amb la teva família, amics o parella pot canviar. Normalment es produeix pèrdua de confiança, les discussions augmenten,  apareix desinterès sexual, etc.

-        Per últim, recorda que consumir drogues en espais públics és il·legal, poden imposar-te sancions administratives i fins i tot penals.

 

 

La web Clara.info: un equip de tècnics de joventut i/o drogodependències de vàries localitats de Catalunya, entre elles Vilanova i la Geltrú, han engegat dues pàgines webs molt interessants sobre tot el que fa referència al món de les drogues (alcohol, porros, cocaïna, speed, etc.). Aquestes pàgines compten amb el suport del Departament de Salut i la Direcció de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
 

Facebook

Twitter