Les condicions en que es desenvolupa el creixement i especialment la maduració del raïm, son la base de la qualitat del most i del seu potencial enològic. Nombrosos factors incideixen sobre aquest període i, de les seves interrelacions i múltiples situacions, en sorgeix la gran diversitat de la cultura del vi.

En aquest entorn, el canvi climàtic planteja un gran repte d’adaptació. Les decisions dels viticultors i enòlegs incidiran sobre el desenvolupament de la vinya, i per tant sobre la qualitat del most i del vi, és per això que en aquesta jornada s’exposaran diferents estratègies de gestió de la vegetació per retardar la maduració de la vinya, i/o per evitar els efectes negatius d’un excés d’il·luminació i temperatura sobre el raïm, valorant la seva incidència sobre el desenvolupament de la vinya i la qualitat del raïm.

Igualment s’exposaran resultats del seguiment del reg en una vinya de la Terra Alta ja que és molt important una bona gestió del reg de la vinya. En aquesta jornada es presenten els resultats de l’activitat demostrativa “Introducció de diferents estratègies de maneig de la vegetació en vinya, per millorar factors qualitatius de la maduració i qualitat del most”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Data: 13 de juliol de 2020.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de RuralCat.