Des de l’Oficina Jove conversem amb Carles Aguirre, un jove d’Horta de Sant Joan que ha decidit dedicar-se fermament a la ramaderia, un sector clau en el desenvolupament del món rural que lluita per sobreviure en el marc de la societat actual.

Des de ben petit ja li agradava sortir a pasturar amb els ramaders de la zona, fet que l’ha portat a assegurar el relleu generacional de la professió al seu municipi, on resideix durant tot l’any i segueix amb les tradicions i el saber fer dels nostres avantpassats.

Actualment compta amb un ramat de més de 200 ovelles ripolleses i vol ser un referent en la producció de carn de corder a nivell comarcal. “Cal que els restaurants i les carnisseries sapiguen que tenen l’opció de contactar amb els ramaders locals i oferir producte de proximitat de qualitat als seus clients”.

A més a més, el fet de disposar d’un ramat permet, com a valor afegit, realitzar tasques de gestió forestal com una forma d’endreçar el paisatge i mantenir-lo net per a la prevenció d’incendis sense la necessitat de treballs mecanitzats, minimitzant així l’impacte ambiental i la preservació de la biodiversitat.

Les càpsules Emprèn a la Terra Alta formen part del projecte Autoestima Rural i han estat gravades i editades per Luma Produccions. Ens permetran conèixer un total de 12 joves de la comarca que han decidit muntar el seu projecte de vida aprofitant les oportunitats que ofereix el territori i convertir-se en referents per a les properes generacions.