Des de l’Oficina Jove conversem amb Julià Llop, un jove de Batea que ha decidit dedicar-se al 100% a l’empresa familiar. Fertirec ofereix un servei proper i professional per a la instal·lació i manteniment de sistemes de reg professional. A més a més, disposa de venda de material agrícola, productes fitosanitaris i adobs, eines de ferreteria i material d’obra.

Actualment, es troba en creixement i compta amb un total de 7 treballadors en plantilla. La seva zona d’influència és sobretot la Terra Alta però també territoris limítrofs com el Baix Aragó-Casp, el Matarranya, el Baix Ebre o el Montsià. “Un dels valors afegits d’estar ubicats al territori és poder donar resposta a les necessitats de la pagesia actual, ja que els cultius de la Terra Alta estan sofrint una transformació a través del reg de suport a la vinya i l’ametller, així com les noves plantacions d’olivera superintensiva”.

Aquest canvi en la nostra economia necessita anar acompanyada d’un relleu generacional de joves formats que suposa, per una banda, oferta laboral especialitzada a la comarca i, per l’altra, una oportunitat per a la lluita contra el despoblament en municipis petits.

Les càpsules Emprèn a la Terra Alta formen part del projecte Autoestima Rural i han estat gravades i editades per Luma Produccions. Ens permetran conèixer un total de 12 joves de la comarca que han decidit muntar el seu projecte de vida aprofitant les oportunitats que ofereix el territori i convertir-se en referents per a les properes generacions.