Des de l’Oficina Jove conversem amb Jezabel Parra, una jove gandesana que juntament amb la seva parella, Jaume Gumiel, han decidit posar en valor els productes del territori mitjançant la plataforma TASTNBOX, un espai virtual on trobar totes les possibilitats en gastronomia i maridatge dels productes ebrencs més exclusius.

Per començar, explica’ns una mica com va sorgir la idea de crear TASTNBOX?

Jo soc entrenadora de gimnàstica rítmica i, des de l’inici de la pandèmia provocada per la Covid-19 em vaig quedar sense feina, ja que les extraescolars van ser les primeres activitats en haver de plegar. Al quedar-me sense ingressos vaig començar a donar voltes a diferents possibilitats.

Juntament amb Jaume som consumidors de productes locals i, a més, comprem habitualment per Internet. El que vam veure és que no hi havia cap plataforma que unifiqués la venda de productes del territori i que, si volies un vi i un formatge per exemple, havies de fer dos compres per separat amb les consegüents despeses d’enviament.

Jo, des de sempre he sigut una persona emprenedora i amb moltes ganes de fer coses però mai havia desenvolupat una idea per fer-la realitat. Així que esta vegada vam decidir tirar endavant i crear TASTNBOX.

Què és exactament TASTNBOX?

Una plataforma virtual amb caixes (o box) de diversos productes exclusius que combinen entre sí per crear una experiència completa de maridatge.

Què podem trobar a la botiga online?

Ara mateix a la botiga podem trobar 6 caixes de productes variats, tres de les quals estan més encarades a l’aperitiu, producte gourmet o producte ecològic. I, a més, 4 caixes dedicades a encarar la campanya de Nadal. Com que segurament ens tocarà viure unes festes atípiques almenys que puguem enviar un trosset de la nostra terra als familiars i amics, per això hem fet unes caixes especials per poder brindar amb vi de la Terra Alta, ni que sigui en la distància.

Com heu escollit els productes?

Primer de tot voldríem fer un agraïment a tots els productors per la seva predisposició de col·laborar amb nosaltres. Per ara no hem pogut incloure tots els productes que ens agradaria però poc a poc esperem poder donar a conèixer tot el que tenim a la nostra terra. Tots els productes són de primera qualitat.

On us podem trobar?

Acabem de sortir al mercat i per ara ens podeu trobar a les següents xarxes socials: Facebook, Twitter, Instagram i Linkedin, a més de la pàgina web on es poden fer les comandes que és www.tastnbox.com

Ens agradaria en un futur poder obrir una botiga física a Gandesa, però hem d’anar pas a pas ja que tenim altres idees per anar ampliant el projecte.

Vau acollir-vos a la subvenció d’autoocupació de la Garantia Juvenil. Com us ha afavorit?

Estem esperant la resolució de la subvenció però seria de gran ajuda per poder tirar endavant el projecte tal i com l’havíem plantejat, ja que hem vist superar el pressupost inicial per diferents imprevists durant estos mesos. Tot i això, considerem que són molt importats este tipus d’ajuts aquí al territori, sobretot per als joves que apostem per viure al món rural i, a vegades, no disposem del capital suficient.

Com definirieu autoestima rural? Creieu que tenim millor qualitat de vida al poble que a les grans ciutats?

Jo sempre he viscut a Gandesa i soc una enamorada de la vida al poble. Sortir al carrer, trobar-me amb els veïns/es, saludar a tothom, aparcar davant de casa… Reconec que les possibilitats que ofereix la ciutat són múltiples però dono més valor a tranquil·litat i la convivència de la vida rural.

Estem preguntant a les xarxes socials quin és el racó preferit de la Terra Alta. I el vostre?

Com a bona gandesana el meu racó preferit és la Fontcalda, és un lloc que transmet molta pau i tranquil·litat. Quan estic allí no necessito res més. Tot i que he de dir que a la comarca tenim llocs preciosos per visitar.

 

@marc_sampe