• Les tradicions, el paisatge i el patrimoni terraltí són els protagonistes de les fotografies seleccionades per al Calendari Jove 2022.
  • Es vol donar un impuls als joves artistes i creadors de la comarca mitjançant un catàleg virtual.

 

Per segon any consecutiu, l’Oficina Jove de la Terra Alta ha organitzat un concurs de fotografia a la xarxa social Instagram amb l’objectiu de promoure el sentiment de pertinença i col·lectivitat dels adolescents i joves al món rural, mitjançant la publicació d’imatges significatives del fet de ser i viure en un poble.

Entre totes les imatges presentades, s’ha escollit la fotografia guanyadora, obra de Judit Amposta [@faigfotosdetantentant], que portagonitzarà la portada del Calendari Jove 2022, juntament amb dotze fotografies més que il·lustraran els dotze mesos de l’any. A les imatges seleccionades queden reflectides les tradicions, la natura, el paisatge agrícola, el patrimoni i la biodiversitat del territori.

El concurs s’emmarca dins del projecte “Autoestima Rural”, que pretén posar en valor la qualitat de vida dels territoris rurals i trencar l’imaginari col·lectiu dels pobles buits i sense vida. Un dels punts més importants que s’ha treballat des del seu inici és la visibilització de joves emprenedors mitjançant entrevistes a Instagram Live i que llavors es publiquen a la web www.joveterraalta.org.

Marc Sampé, tècnic de joventut, remarca que “l’arrelament dels joves al territori és clau per al retorn d’aquests a l’hora d’establir-se i muntar un projecte de vida. Per això és important dotar de referents a les noves generacions i mostrar les oportunitats que ens ofereix el territori privilegiat on vivim”.

Com a premi, els participants rebran una làmina de l’il·lustrador Xavier Viña [@xeifff], un dels artistes que formen part del catàleg TERRANYINA, un espai creat per l’Oficina Jove on s’agrupen artistes i creadors/es de la Terra Alta amb la finalitat de donar-los visibilitat, publicitar-los i potenciar-los de cara al món professional. En aquest sentit, Sampé apunta que “el món artístic en l’àmbit rural pot esdevenir una forma de combatre el despoblament, mitjançant la creació de sinèrgies i connectant el talent emergent”.