Ja s’han publicat les bases reguladores de la 19a edició dels Premis de l’Associacionisme Juvenil 2021, que cada any organitzem el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i pels quals volem tornar a premiar projectes fets o que es volen fer en un futur i  que demostren que el jovent és un present imparable que segueix sent el protagonista d’experiències transformadores que contribueixen a la justícia i cohesió social dels pobles i ciutats des del compromís i la participació en els afers col·lectius.

Amb aquesta nova edició, els premis es fan una mica més grans i enguany s’atorga un nou premi, que s’afegeix als que ja es van repartir l’any passat. Així doncs, es seguirà donant el Premi Orgull, el Premi Singular, el premi Impacte, el Premi Horitzó i, com a novetat, també el Premis Estímul, per al camp específic de l’educació en el lleure.

Aquesta nova categoria és fruit de la col·laboració que el CNJC hem establert amb la Fundació Carulla. Enguany, gràcies a un conveni de col·laboració s’inclou aquest premi dins la convocatòria dels Premis de l’Associacionisme Juvenil 2021 i, d’aquesta manera, esperem seguir reconeixent la imprescindible tasca que fan les joves que s’associen per educar en l’àmbit del lleure.

D’enguany, també en volem destacar l’objectiu del premi Impacte: Combatre els discursos d’odi i d’extrema dreta que, aquests darrers anys, han anat incrementant i als quals cal plantar cara des del moviment associatiu juvenil.

Per tot, s’obre el termini perquè les entitats i associacions presentin les seves candidatures, en forma de projectes realitzats recentment o per a realitzar durant el curs 2021 – 22. Però la convocatòria no es limita a entitats formalment organitzades i compostes per joves. Gràcies a les cinc categories diferenciades, també són objecte d’aquesta convocatòria persones a títol individual o entitats que no siguin juvenils però que comparteixin els valors transformadors del CNJC i desenvolupin tasques d’acord amb les demandes dels premis.
Aquest termini s’allargarà fins al proper 22 d’octubre, i serà el 16 de novembre quan el jurat comunicarà el resultat als projectes guanyadors.

L’entrega de premis, que l’any passat es va haver de realitzar de manera telemàtica per les restriccions derivades de la pandèmia del coronavirus, es preveu que pugui tornar a la presencialitat. Així, aquesta serà durant el mes de novembre i serà, si la situació ho permet, amb l’entrada oberta a tothom.

Per poder donar-vos tota la informació sobre els premis, hem editat aquesta guia visual, que us ajudarà a conèixer els categories, qui s’hi pot presentar i la intenció d’aquesta nova edició. Podeu consultar-la aquí:

Premis de l’Associacionisme
Juvenil 2021

Esperem comptar amb la participació de totes aquelles entitats, associacions i agrupacions de joves que dia a dia treballeu per transformar!

Les bases reguladores oficials i sobre les quals heu de regir la vostra participació als Premis de l’Associacionisme Juvenil 2021 són aquí.