El proper 28 de maig és el Dia Mundial de la Salut Menstrual i, des de la Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta, liderada per l’Oficina Jove, hem engegat un seguit d’accions per visibilitzar la problemàtica d’accés a productes d’higiene menstrual que es troben 2 de cada 10 persones que menstruen a Catalunya.

Per una banda, s’està duent a terme una Campanya de recollida de material d’higiene menstrual (compreses, tampons, salvaslips, copes menstruals…) per a distribuir-lo entre les persones de la nostra comarca que ho necessitin. Aquest repartiment es durà a terme des de l’àrea de Serveis Socials i hi haurà diversos punts de recollida fins el dia 3 de juny (CAP de Batea i Gandesa, Escola Agrària de Gandesa, Institut Terra Alta, Biblioteca Municipal de Gandesa, Consell Comarcal de la Terra Alta i Associació de Joves “Passeu-me la bóta”, aquest últim serà de forma puntual el diumenge 22 de maig a la Plaça de l’església d’Horta de Sant Joan).

Per altra banda, s’ha organitzat la Xerrada sobre la copa menstrual el dia 30 de maig a les 18.30h al Consell Comarcal de la Terra Alta.

Vols saber què és la copa menstrual i com funciona? En tens una per casa però no t’has vist capaç de posar-te-la? Ho has intentat i no te’n surts? Com s’ha de rentar? Què has de tenir en compte a l’hora de comprar-ne una?

Aquestes i altres preguntes les podras resoldre a la xerrada que anirà a càrrec de la tècnica de salut de l’Oficina Jove de la Terra Alta.