T’interessa fer un taller o xerrada sobre aquesta temàtica: camps de treball, voluntariat,…? Posa’t en contacte amb nosaltres i en parlem!

La Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils està formada per totes les cases de colònies, albergs de joventut, granges escola, aules de natura i campaments juvenils degudament legalitzats a Catalunya. T’oferim aquí diverses eines per a conèixer millor les instal·lacions, cercar les que t’interessen, localitzar-les al territori, contractar-les… o fins i tot obrir-ne una de pròpia.

Trobaràs més informació al següent enllaç: Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils. Jovecat

Els camps de treball són organitzats per entitats i associacions juvenils, amb el suport de la Direcció General de Joventut. Consisteixen en accions de lleure tot fent un servei a la comunitat: ajudant persones, protegint la natura, recuperant el patrimoni, etc.

Hi ha molts camps de treball, tant a Catalunya com arreu del món. La majoria es realitzen durant les vacances, però en trobem de modalitats molt diverses: n’hi ha que duren quinze dies, a l’estiu; i n’hi ha de fins a 6 mesos, a països del sud.

Hi pots participar si tens entre 14-29 anys i vols contribuir activament a la vida de grup i fer-hi les tasques corresponents.

Per inscriure’s cal pagar una quota (cada organització estableix la seva) que garanteix les despeses d’allotjament, alimentació, direcció tècnica i animació i l’assegurança de responsabilitat civil. No inclou el transport per a arribar al camp ni l’assegurança de viatge.

Camps de treball. Jovecat

El Servei Voluntari Europeu (SVE) és una acció del programa Erasmus + de la Unió Europea. Durant un període entre mig any i un any, els joves a partir de 16 anys poden col·laborar activament amb una organització d’un altre país en feines d’àmbit social, ambiental, cultural, de desenvolupament tecnològic, de lleure, etc.

TRobareu més informació als següent enllaç: Voluntariat. Jovecat

Si tens ganes de viatjar, si vols conèixer gent nova o bé conviure amb joves de l’estranger, potser t’interessen els intercanvis. N’hi ha de tota mena i tot l’any. N’organitzen les institucions públiques, algunes associacions i entitats diverses.

Intercanvis. Jovecat

OBRE’T’EBRE, amb seu a Roquetes, és una associació juvenil sense ànim de lucre constituïda l’any 2005 que ofereix als joves del territori informació, assessorament i seguiment de diferents programes i accions en temes de mobilitat. Us deixem el link a la seva web: Obretebre.org

CAMPS DE TREBALL: COCAT

VOLUNTARIAT: https://europa.eu/youth/_es