Si necessites ajuda o tens qualsevol dubte sobre drogues, sexualitat, alimentació, imatge corporal,… o qualsevol altra relacionada amb la salut, pots plantejar-nos-la i t’atendrem de forma personalitzada, confidencial i gratuïta.

Consultori virtual de sexualitat. Tens dubtes?  No t’atreveixes a parlar-ho amb ningú? Vols saber si és cert allò que t’han dit? Entra i t’ajudem a deixar les coses clares 

https://joveterraalta.org/serveis/salut/sex/

El consum de drogues és un fenomen latent en el qual existeix molta desinformació i molts mites. A la Oficina Jove et podem donar informació objectiva, veraç i contrastada sobre efectes i riscos, consum responsable, reducció de riscos…

Si decideixes consumir:

  • Escull per tu mateix si vols prendre’n i no et deixis pressionar. Deixa gaudir els altres de la seva pròpia llibertat, són autònoms per decidir què fer.    
  • Tingues present que les drogues, quan tens dificultats personals, depressió, estrès, etc. no són la solució al problema, sinó que poden suposar una intensificació dels mateixos.
  • Quan s’ha d’estudiar o treballar és altament recomanable no consumir drogues, ja que aquestes limiten les capacitats motores i intel·lectuals.
  • El consum de droga pot desembocar en canvis al cervell (convulsions, agressions, pèrdua de memòria o danys cerebrals, etc.), efectes perjudicials respiratoris (asma o càncer de pulmó), efectes cardíacs greus (arrítmica, atacs al cor i venes col·lapsades).
  • Prendre drogues durant l’embaràs pot tenir conseqüències molt greus que poden portar a l’avortament, el part prematur o problemes de conducta.  
  • Tingues en consideració que, si prens drogues, la relació amb la teva família, amics o parella pot canviar. Normalment es produeix pèrdua de confiança, les discussions augmenten,  apareix desinterès sexual, etc.
  • Per últim, recorda que consumir drogues en espais públics és il·legal, poden imposar-te sancions administratives i fins i tot penals.

*Trobaràs més informació a: 

Les drogues davant la llei.

Drogues i addiccions. Jovecat

La Clara |

Quan parlem de violència fem referència a les violències que podem viure per qüestions que tenen a veure amb el gènere, la nostra condició sexual, cultural, etc. i, avui dia, també les podem viure de forma virtual. Des de l’Oficina Jove et podem donar suport si estàs patint qualsevol tipus de violència.

D’altra banda, hem de tenir present que la sexualitat no és únicament el sexe. Tenim assumit que parlar obertament sobre temes relacionats amb la sexualitat és un tabú i això  ens pot generar dubtes difícils de resoldre per nosaltres mateixos. A la Oficina Jove et podem donar informació sobre afectivitat i sexualitat, la primera vegada, els mètodes anticonceptius, mètodes anticonceptius d’emergència, l’embaràs, l’avortament, infeccions i malalties de transmissió sexual, l’abús, l’assetjament i l’agressió sexual, el sexe i les drogues, el sexe virtual, l’homosexualitat…

*Trobaràs més informació a: 

Relacions sexoafectives. Jovecat

Inici. Sexe Joves

Atenció a joves sobre sexualitat – Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS)

En la societat en la que vivim l’aspecte físic és considerat molt important, però no es pot prendre mai de vista el fet de portar una vida sana. Mantenir una alimentació equilibrada i un estil de vida actiu i no sedentari ens ajuda a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos. No és un tema fàcil i moltes vegades ens costa acceptar i aprendre a conviure amb aquesta pressió social. Des de l’Oficina Jove et podem informar sobre com cuidar-te i també com sentir-te millor amb tu mateix/a.

*Trobaràs més informació a: 

Alimentació i imatge corporal. Jovecat

El culte al cos. Jovecat

No seria estrany que algun dia un amic, una companya de feina, algú de la teva família o tu mateix/a tingués un problema de salut mental. L’ansietat, la depressió, els trastorns alimentaris, el TDAH o el TEA són exemples comuns que afecten molts joves a Catalunya. L’estigma, la discriminació, l’aïllament són les conseqüències més comuns amb què s’han d’enfrontar els i les joves que pateixen problemes de salut mental. Des de l’Oficina Jove podem proporcionar-te recursos per a fer front a qualsevol d’aquestes situacions.

*Trobaràs més informació a: 

Salut mental. Jovecat

Recursos

L’abús a les noves tecnologies com poden ser el mòbil, xarxes socials… és un problema cada vegada més instaurat en la nostra societat i a vegades no sabem com afrontar-ho. Des de l’Oficina Jove ho podem treballar enfocant el temps lliure d’una manera alternativa, amb l’objectiu d’utilitzar aquests recursos d’una manera sana i responsable o simplement enfocar l’oci i la vida social d’una manera diferent.

*Trobaràs més informació a: 

PantallasAmigas – Por un uso Seguro y Saludable de las Nuevas Tecnologías

AIS – Atención e investigación de socioadicciones