DROGUES

El consum de drogues és un fenomen latent en el qual existeix molta desinformació i molts mites. A la Oficina Jove et podem donar informació objectiva, veraç i contrastada sobre efectes i riscos, consum responsable, reducció de riscos…

Si decideixes consumir:

  • Escull per tu mateix si vols prendre’n i no et deixis pressionar. Deixa gaudir els altres de la seva pròpia llibertat, són autònoms per decidir què fer.
  • Tingues present que les drogues, quan tens dificultats personals, depressió, estrès, etc. no són la solució al problema, sinó que poden suposar una intensificació dels mateixos.
  • Quan s’ha d’estudiar o treballar és altament recomanable no consumir drogues, ja que aquestes limiten les capacitats motores i intel·lectuals.
  • El consum de droga pot desembocar en canvis al cervell (convulsions, agressions, pèrdua de memòria o danys cerebrals, etc.), efectes perjudicials respiratoris (asma o càncer de pulmó), efectes cardíacs greus (arrítmica, atacs al cor i venes col·lapsades).
  • Prendre drogues durant l’embaràs pot tenir conseqüències molt greus que poden portar a l’avortament, el part prematur o problemes de conducta.
  • Tingues en consideració que, si prens drogues, la relació amb la teva família, amics o parella pot canviar. Normalment es produeix pèrdua de confiança, les discussions augmenten,  apareix desinterès sexual, etc.
  • Per últim, recorda que consumir drogues en espais públics és il·legal, poden imposar-te sancions administratives i fins i tot penals.

*Trobaràs més informació a: 

Les drogues davant la llei.

El Pep

La Clara

 

 

 

SOCIOADDICCIONS

L’abús a les noves tecnologies com poden ser el mòbil, xarxes socials… és un problema cada vegada més instaurat en la nostra societat i a vegades no sabem com afrontar-ho. Des de l’Oficina Jove ho podem treballar enfocant el temps lliure d’una manera alternativa, amb l’objectiu d’utilitzar aquests recursos d’una manera sana i responsable o simplement enfocar l’oci i la vida social d’una manera diferent.

*Trobaràs més informació a: 

PantallasAmigas – Por un uso Seguro y Saludable de las Nuevas Tecnologías

AIS – Atención e investigación de socioadicciones