Oriol Vallespí

📲 @uri_wild

📧 oriolgandesa@gmail.com

Hola, soc l’Oriol Vallespí i visc a Gandesa. La meva professió és bomber. Anteriorment, vaig estudiar dos graus superiors: el primer de Gestió Forestal i Medi Natural, i el segon de Paisatgisme i Medi Rural, els quals em serveixen de gran ajuda amb el meu hobby que s’ha convertit en una passió: fotògraf de fauna salvatge.

Aquesta passió va sorgir de la meva estima per la natura. Després de molts anys caminant i voltant les muntanyes de la Terra Alta, vaig anar contemplant moments màgics; des de paisatges d’estampes de postal, fins a encreuaments únics amb diferents espècies d’animals salvatges. Fins que un dia vaig decidir iniciar-me amb la fotografia per poder capturar tots aquests instants que es quedaven amb bonics records, i convertir-los amb un art.

M’agrada compartir les meves fotografies amb la gent del nostre territori, ja que penso que és una forma que coneguin la diversitat d’espècies d’animals salvatges que conviuen amb nosaltres als diferents ecosistemes de la comarca, i així donar-li importància aquest capital natural tan ric que tenim a la Terra Alta, perquè donar-li valor ajuda al fet que la gent cuidi i respecti el que tenim.

Per mi la fotografia de fauna salvatge va molt més enllà d’una simple imatge, ja que la major part de les vegades al darrere hi ha un ampli treball de camp i un estudi previ d’aquesta espècie per finalment tenir l’oportunitat d’observar l’animal amb el seu entorn natural. Tot i això, molts cops no trobes el que estaves buscant, ja que els animals són molt imprevisibles, però aquesta incertesa és el que fa que valgui la pena. Tot aquest procés per aconseguir una fotografia és per mi una forma d’entendre la natura, i el fet d’integrar-me en ella em fa veure qui som en aquest meravellós planeta.